- 31 Mayıs 2018
- Yayınlayan: admin
- Kategori: Arama motoru optimizasyonu
[pmc_box background_color=”#DF5148″ border_color=”#DF5148″ text_color=”#ffffff” ]
Anahtar Kelime (Keywords) Nedir ? Nerede kullanılır?
Anahtar kelimeler web sitenizin içeriğiyle veya sağladığınız ürün ve hizmetler ile alakalı hitap ettiğiniz hedef kitleye yönelik seçtiğiniz kelime, kelimeler veya kelime gruplarına verilen isimdir. Web sayfalarının sahip oldukları içerikleri arama motorlarına ait botlara tanıtmaya yardımcı olurlar.
[/pmc_box]
Anahtar kelimelerinizi (keywords) belirledikten sonra Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanmanız gerekiyor. Google bu konuda cömertçe size anahtar kelimenizle ilgi detaylı arama sonuçlarının olduğu istatistikleri sunuyor. Bu konuda başarılı olmak istiyorsanız bu aracı nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Aslında oldukça basit bir arayüze sahip olan bu araçla, anahtar kelimelerinizle ilgili çeşitli fitreleme ayarlarıyla istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

Google Adwords anahtar kelime planlayıcı ile bu alanda kulllanılan PPC ( pay per click ) yani TBM tıklama başı maliyet verilerini verir burada verilen fiyat önerilen fiyattır,o yüzden burada yazan rakamın üzerinde veya altında vereceğiniz TBM sizin inisiyatifinizdedir.
Anahtar kelime fikirlerini, bu araç vasıtasıyla detaylandırabilir yeni fikirler geliştirebilirsiniz.Bu Google da reklam açmak için kullanabileceğiniz verileri sadece reklam amacıyla değil daha bir çok alanda kullanabilirsiniz.
Anahtar kelimeyi nasıl kullanırız ?
Anahtar kelimenizi daha önce bahsettiğimiz makalelerde olduğu gibi SEO çalışmalarında kullanabilirsiniz. İç SEO da sayfa içi anahtar kelime uygulanmasında anahtar kelime çalışması yapılması gerekir. Sayfa başlığında anahtar kelime kullanmak SEO çalışmalarında, en eski ve en önemli sıralama kriterlerinden bir tanesidir. Başlık içinde kullanılacak anahtar kelime çok önemlidir.
Başlıkla ilgili anahtar kelime planlamasında eski ölçütlerinden biride , sayfa içerisindeki anahtar kelimelerinizde <h1>anahtar kelime</h1> şeklinde etiketlemeler kullanmak. Ve anahtar kelimenizle ilgili alt anahtar kelime başlıklarını etiketleyin.
İçerikleriniz de blog yazılarınızda, web sayfanızda önemli kriterlerinizden biride anahtar kelimenizi kullanım sıklığıdır. İçerik karakaterine göre sıklığını yaymanız gerekir. İçerikte LSI (Latent Semantic Indexing) yani gizli anlamsal indeksleme yapılması gerekir. Bu demek oluyor ki; bir içerik içinde anahtar kelimeniz ile ilgili kelimelerin ne derece anahtar kelimelerle ilgili olduğunun kriteridir. İçerikte kullanıcılar resimler, resimlerin alt başlıkları, etiketleri ve dosyanın ismini anahtar kelimenizle optimize edin. İçerikte anahtar kelimenizi ön plana çıkarmanız gerekir, içerikle ilgi olan makalenizin ilk 100 kelimesinde bu anahtar kelimeyi kullanmanız gerekir.Bu çalışma makalenizin, içeriğinizin belirlenen anahtar kelimeniz ilgili ne kadar alakalı olduğunun bir kriteridir. Dış linklemeler, giden bağlantılarınız dış linklemede verdiğiniz bağlantı anahtar kelimenizle ilişkilendirilebilecek bir bağlantı olması önemlidir. Url’leriniz de anahtar kelime geçmesine özen gösterin. Eğer sayfanız bir içerik sayfası ise, sitenizde sayfa kategorilerinizin alt kategoriler ile ilgili olması gerekir.
Domain alırken anahtar kelimenizin içinde geçmesi de bir kriterdir mümkün olduğunca anahtar kelimenizle ilgili domainler almanız sizin faydanıza olacatır. Anahtar kelimenizle ilgili back-link çalışması bu çalışma bu diğer sitelerde de sizden bahsedildiği anlamına gelir. Google gönderdiği robotlarla, bunları tespit eder ve kalite puanınızı artırarak sıralamanıza doğrudan etki gösterir. Konuyla ilgisiz yani anahtar kelimeden bağımsız, ilgisiz yapılacak çalışma da olumsuz eksi yönde sıralama olacaktır. Bunlarla beraber anahtar kelimenize yönelik sosyal medya pazarlama yöntemleri sıralamanızı olumlu yönde etkileyecek stratejilerden biridir.