Ukrayna’ya İhracat nasıl yapılır ortakları karşılaştırıldığı zaman Türkiye ile daha fazla iletişim sağlandığı gözle görülmektedir. Türkiye’nin coğrafi olarak ticarete elverişli olması ve Ukrayna’nın da ulaşım açısından kolay bir güzergâhta olması nedeniyle iki ülke arasında ithalat işi gerçekleştirilmektedir. İki ülke arasındaki ticaretin hacmi 2008 yılında zirveye ulaşmıştır. Ukrayna Avrupa’da bir tahıl ambarı serveti yatmaktadır. Bu nedenle ihracatta en çok tercih edilenler şunlardır;

  • Ayçiçek yağı,
  • Organik bal
  • Ceviz, buğday
  • Hayvancılıkta roman ov koyunları
  • Tekstil,
  • Kıyafet ve giyimi oluşturur.

Ukrayna’da yürüdüğünüz zaman liselere baktığınızda kıyafetlerin %50 gibi bir oranın Türkiye’den geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz.Bu alanların bir çoğunda ise E-ihracat ve E-ticaret platformlarını etkin bir şekilde kullanarak perakende ve toptan ihracat haciminizi artırabilirsiniz.

Ukrayna’ya İhracat nasıl yapılır ve ihracatta en sık tercih edilen ürünlerin diğerleri şunlardır; domates, biber, salatalık, portakal, şeftali, muz ve benzeri gibi tarım ürünlerinin ihracatı sağlanır.  Ukrayna’nın Türkiye’ye ihraç ettiği ürünler ise şunlardır; Çelik, kömür, suni, gübre, kimya endüstrisi ürünleridir. Türkiye’nin cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kiev’de düzenlediği toplantı ile yapılan anlaşmalar da Türkiye ve Ukrayna arasındaki ithalat hacminin 10 milyar dolara yakın vadede ise 20 milyar dolara çıkarılacağı vaat edilmiştir. İki ülke arasındaki enerji alanına dair İşbirliği ve Stratejik ortaklık temel nedenlerdendir. Ukrayna’da doğalgaz nakil sisteminin ve enerji altyapısının geliştirilmesi ile birlikte Türkiye’de atom enerjisi endüstrisinin kurulması hidrolik santralleri ve doğalgaz borusunun inşa edilmesi ile ortaklaşa çalışmalar yürütülmektedir.

 

E-İhracat için Uygun muyum ? Ücretsiz sorgulayın

[multi-step-form id=”1″]

Ukrayna’ya İhracat nasıl yapılır  ve Gerçekleştirilirken Ulaştırma Nasıl Sağlanır

Ukrayna’ya İhracat nasıl yapılır sağlanırken havacılık deniz taşımacılığı ve karayolu taşımacılığı kullanılmaktadır. Türk Hava Yolları’nın yabancı ülkelere düzenlediği seferler ve şehir sayıları bakımından Ukrayna ve Almanya’dan sonra 2. Sırada yer aldığını belirtmek gereklidir. Ukrayna büyükelçiliğinin Türkiye ile anlaşmaları neticesinde Ukrayna havayolu firması Aerosvit 23 Nisan 2011 tarihinden beri Ankara Kiev hattında uçuş gerçekleştirmeye başlamıştır. İki ülke arasındaki deniz taşımacılığı şu şekilde gerçekleşir; illiçevsk-Derince, Yevpatorya-Zonguldak, Skadovsk-Zonguldak hattı üzerinden sağlanır. Uluslararası karayolu nakliyatçıları birliği ile Türkiye gemi işletmeciliği ve nakliye taşımacılar Derneği’nin toplantısında oluşturmuş olduğu Black Express kim acılığının tanıtımı yapılmıştır.

Bknz : E-ihracat

başlıklar