Romanya’ya ihracat nasıl yapılır,  Avrupa Birliğine 2007 yılında tam üye olması beklenen Romanya’nın dış ticaret mevzuatı da Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlu haldedir. Ülkemiz ile Romanya arasında 1998 yıllarında yürürlüğe giren ‘Serbest Ticaret Antlaşması’ çevresinde sanayi ürünleri ticaretinde gümrük vergisi alınmayacaktır. Sadece katma değer vergisi olarak %19 oranında vergi tahsil edilecektir.1998 yılında Türkiye’de şap hastalığı olduğu gerekçesiyle, günümüze kadar bazı hayvansal ürünler dışında Türkiye’den Romanya’ya canlı hayvan ve hayvansal ürün ithalatına müsaade edilmemektedir.

 

Gaz yakıtlı cihazlar, basınçlı kaplar ve vinçlerin Romanya’dan piyasaya vinçlerin sunulması için Avrupa Birliği üyesi ülkelerde akredite kuruluşlarından alınan CE sertifikası ve ya Romanya’nın serfitikalandırma kurumu ISCIR’den Uygunluk Sertifikası alınması gerekir.

Türkiye-Romanya İhracat Akışı

Romanya’ya ihracat nasıl yapılır konusu ülkemizde akışında ve miktarında olumlu grafiklerle ilerlemektedir. Ülkemiz ile Romanya arasında uzun yıllardır süren kültürel, sosyal ve ekonomik bağlar mevcuttur. Türkiye ile ilişkileri çok güçlü olan Romanya, online Ticaret hizmetleri aracılığı ile ithalat ve ihracat yapılan bir ülkedir. Romanya’da e-ticaret pazarının para akışı 2018 yılında 3 milyar doları aşabilir. Bu verilerin e-ticaretin İthalat ve ihracat üzerinde ki etkin rolünü belirtmektedir. Romanya’nın en büyük çevrimiçi ödeme sistemi firmalarından olan payı 2017 yılında 2,8 milyon avro değerinde olan e-ticaret, pazarının 2018 yılında 3 milyon avro ulaştığını açıklamıştır.

E-İhracat için Uygun muyum ? Ücretsiz sorgulayın

[multi-step-form id=”1″]

Söz konusu açıklama Avrupa Birliği’nin kişisel verileri korumaya yönelik düzenlenmesini 25 Mayıs 2018 tarihi itibariyle Romanya’da yürürlüğe girecek olması pazarın 2018 yılında karşılaştığı zorluklar arasında sayılmaktadır.

Romanya’ya ihracat nasıl yapılır konusu haricinde de E-ihracatın birçok ülkeye ithalat ve ihracat akışını sağlaması ülkeyi ciddi anlamda ekonomik katkılarda bulunmuştur. Romanya ile köklü bir geçmişi olan ülkemiz güçlü bağlara sahip olarak ciddi anlamda ithalat ve ihracat işlerini gerçekleştirir. Hayvansal ürünler haricinde birçok ürünün ticaretinin yapılıyor olması her iki ülkeye de çok bir şekilde döviz kazandırmıştır. Para akışının ve ticaretteki canlılığındaki en büyük etken e- ticaret ve e-ihracat faktörüdür. Hızla büyüyen bu ticaret ağı güvenilir ve kalitelidir. Kaliteli olan ticaret ağına olan talep giderek artmaktadır. Bu alanda 360 derece dijital pazarlama hizmetimiz ile daha kısa zamanda daha kalıcı başarı başarılar sağlıyoruz.

Bknz : E-ihracat

başlıklar