Tunus’a ihracat nasıl yapılır denildiğinde özelikle Tunus’un demografik, coğrafi ve siyasi özellikleri gibi kriterlere dikkat edilmesi ve öncellikle de hedef kitle ve satışa konu olacak olan ürün ve hizmetin belirlenmesi ilk sırada gerçekleşmelidir. Ayrıca e-ihracat işlemlerinin yapılabilmesi için her iki ülkenin de yasal zorunlulukları yerine getirilmelidir. Bu yasal zorunluluklar içerisinde genel olarak şu unsurlar yer almaktadır:

  • Herhangi bir şirket açılarak öncelikle ticari vergi mükellefi pozisyonuna gelinmelidir.
  • Daha sonra kurulan şirket ihracatçılar birliğine aylık yaklaşık 200 TL üyelik masrafı ile bedelli EGTB oluşturulmalıdır.
  • Bir sonraki işlem olarak ise gümrük kaydı mutlaka yaptırılmalıdır.
  • Firmanın ticari işlemlerini gerçekleştirdiği banka ile uluslararası ticaretin konusuna gire işlemler için ticari hesap kaydı, kredi kartı kullanımı ile ödeme gibi konularda anlaşma sağlanmalıdır.

Tunus’a ihracat nasıl yapılır konusunda bir diğer önemli unsur ise ürün ve hizmetlerin belirlenmesidir. Zira kurulan şirket ile hangi ürün ve hizmetlerin sağlanacağı hedef kitle ve tüketicilerin analiz edilmesi ile belirlenmektedir. Bu doğrultuda ürünün maliyeti, firmanın kâr oranı ve beklentiler gibi çeşitli konularda satışı yapılacak ürünün değeri her yönden ele alınarak hesaplanmalıdır. Ayrıca birtakım ürünler yasaklı ya da engelli kotaya sahip olabilir. Özellikle bu gibi olumsuz durumların önceden araştırılarak dikkat edilmesi gerekmektedir. Zira eğer satılacak ürün kotalı ise her halükârda gümrükte takılacak ve ticarete konu olamayacaktır.

 

E-İhracat için Uygun muyum ? Ücretsiz sorgulayın

[multi-step-form id=”1″]

 

Tunus’a İhracat Nasıl Yapılır ve Detaylar

Tunus’a ihracat nasıl yapılır konusundan önce daha önce de bahsedildiği üzere ülkeyi tanımakta ve hedef kitle ve tüketiciyi belirlemekte fayda vardır. Bu sebeple de dünyada ithalat yapan ülkeler arasında 69. sırada ithalatçı konumdadır. Ülkenin 2017 yılı itibari ile gerçekleştirdiği ithalat yaklaşık 20 milyar dolardır. En çok ithalata konu olan mal ve hizmetleri ise öncelikli olarak rafine petrol ürünleri, petrol gazı şeklinde yan ürünler de dahil olmak üzere petrol ve türevleridir. Sonra gelen ürün ve hizmet ise otomobil ve binek otomobilleri olup devamında yalıtımlı tel sektörü içerisinde yer alan ürünler girmektedir. Yaklaşık 40 milyar dolar GSYH olan Tunus’un dış ticaret ilişkileri coğrafi bölgeye göre aktiftir.

 

Bknz : E-ihracat

başlıklar